O przepisie

Czas przygotowywania: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy

Składniki na jedną porcję:

  • 2 łyżki oleju
  • 2 szalotki
  • 1 ząbek czosnku
  • 6 brukselek
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 małe ziemniaki
  • ¼ selera
  • ¼ pora
  • 1 szklanka mrożonego groszku
  • pęczek koperku
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • ½ szklanki śmietanki do zup i sosów
  • 1 pęczek koperku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w kostkę szalotkę i czosnek pokrojony w plasterki, smażymy przez 3 minuty. Dokładamy marchewkę, pietruszkę, seler i por pokrojony w półplasterki, smażymy przez 3 minuty i zalewamy całość bulionem. Gotujemy 5 minut i dokładamy ziemniaki pokrojone w kostkę, brukselki pokrojone w ćwiartki i wsypujemy groszek. Gotujemy 20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec całość zalewamy śmietaną i wrzucamy doprawiamy drobno pokrojonym koperkiem.

Ładowanie strony...

Strona wykorzystuje pliki cookies.