O przepisie

Czas przygotowywania: 60 minut
Poziom trudności: Średni

Składniki na jedną porcję:

  • 2 łyżki masła
  • 6 białych cebul
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/4 korzenia selera
  • 1/2 pora
  • 1/2 szklanki białego wina
  • 1 l wody
  • 3 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • sól i pieprz
  • pęczek koperku
  • ulubione pieczywo

Sposób przygotowania:

W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę pokrojoną w piórka, delikatnie ją posól i smaż 10 minut co chwilę mieszając. 

Zalej winem, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, zredukuj wino i zalej wszystko wodą. 

Dołóż por pokrojony w półkrążki, startą na tarce marchewkę, pietruszkę i korzeń selera. 

Gotuj przez 25 minut, dopraw solą i pieprzem. Serwuj posypaną posiekanym świeżym koperkiem i ze świeżym pieczywem. 

Ładowanie strony...

Strona wykorzystuje pliki cookies.