O przepisie

Czas przygotowywania: 60 minut
Poziom trudności: Średni

Składniki na jedną porcję:

  • 1 opakowanie makaronu łazanki
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 2 cebule
  • 200 g wędzonego boczku
  • 200 g kiszonej kapusty
  • 1 łyżka ostrej papryki
  • 1 łyżka pieprzu ziołowego
  • 3 łyżki suszonego majeranki
  • 3 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 2 łyżki miodu
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. W głębokiej patelni rozgrzej olej. Wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojony w kostkę boczek i obsmażaj przez 4 minuty. 

Dołóż posiekaną i odciśniętą z nadmiaru wody kiszoną kapustę, liście laurowe i ziele angielskie. Smaż 15 minut co chwilę mieszając. Dopraw solą, pieprzem, miodem, majerankiem, pieprzem ziołowym. Gotuj przez 30 minut. Wymieszaj razem z makaronem. Serwuj posypane posiekanym szczypiorkiem. 

Ładowanie strony...

Strona wykorzystuje pliki cookies.