O przepisie

Czas przygotowywania: 60 minut
Poziom trudności: Średni

Składniki na jedną porcję:

  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 cebula
  • 1/2 główka białej młodej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/4 korzenia selera
  • 1/2 pora
  • 3 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 4 pomidory śliwkowe
  • 1 litr wody
  • pęczek koperku
  • pęczek szczypiorku
  • 1/2 szklanki śmietanki 30%

Sposób przygotowania:

W garnku rozgrzej oliwę z masłem. Wrzuć cebulę pokrojoną w kostkę i smaż przez 3 minuty. Dołóż poszatkowaną kapustę, sól i smaż przez 8 minut. 

Zalej wodą, wsyp startą na tarce marchewkę, pietruszkę, seler i por pokrojony w plastry.  Dołóż liście laurowe, ziele angielskie, pomidory pokrojone w kostkę i całość gotuj przez 30 minut. 

Zalej śmietanką i gotuj 3 minuty. Dopraw solą i pieprzem. Posyp posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. 

Ładowanie strony...

Strona wykorzystuje pliki cookies.