O przepisie

Czas przygotowywania: 20 minut
Poziom trudności: Łatwy

Składniki na jedną porcję:

  • 1 mały ząbek czosnku
  • 3 rzodkiewek
  • 6 ogórków gruntowych
  • ½ pęczka koperku
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 100 g jogurtu greckiego
  • 150 ml kefiru
  • 2 jajka ugotowane na twardo (7 minut)
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Ogórki obieramy i kroimy w drobną kostkę, rzodkiewkę kroimy w taką samą kostkę jak ogórki i przekładamy do miski. Koperek i szczypiorek drobno siekamy i wrzucamy do miski. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę. Dolewamy jogurt grecki i kefir. Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Serwujemy z połówkami jajek. 

Ładowanie strony...

Strona wykorzystuje pliki cookies.