O przepisie
Czas przygotowywania: 60 minut
Poziom trudności: Średni
Składniki na jedną porcję:
- 1 opakowanie makaronu łazanki
- 3 łyżki oleju roślinnego
- 2 cebule
- 200 g wędzonego boczku
- 200 g kiszonej kapusty
- 1 łyżka ostrej papryki
- 1 łyżka pieprzu ziołowego
- 3 łyżki suszonego majeranki
- 3 liście laurowe
- 3 ziela angielskie
- 2 łyżki miodu
- 1 pęczek szczypiorku
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. W głębokiej patelni rozgrzej olej. Wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojony w kostkę boczek i obsmażaj przez 4 minuty.
Dołóż posiekaną i odciśniętą z nadmiaru wody kiszoną kapustę, liście laurowe i ziele angielskie. Smaż 15 minut co chwilę mieszając. Dopraw solą, pieprzem, miodem, majerankiem, pieprzem ziołowym. Gotuj przez 30 minut. Wymieszaj razem z makaronem. Serwuj posypane posiekanym szczypiorkiem.